Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Kapper

Jij kent geen
bad hair day!

Kapper

Wassen, masseren, knippen, föhnen en kleuren. Het komt allemaal voorbij tijdens je opleiding tot kapper. Leer de fijne kneepjes van het kappersvak op oefenpoppen én op klanten in onze eigen salon @PUUR. Als je haar maar goed zit!

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je de basishandelingen wassen, masseren, knippen, föhnen en kleuren. Hier hoort ook theorie bij. Behandelingen voer je uit op modellen die je zelf regelt. Hygiëne-, milieu- en arboregels zijn belangrijke onderdelen die ook terugkomen tijdens de lessen. Praktijkervaring doe je op tijdens stages in een erkende kapsalon en in onze eigen salon @PUUR. Omdat steeds meer kappers de make-up, nagels of zelfs schoonheidsbehandelingen voor klanten verzorgen, spijker je je kennis bij met keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Naast al deze lessen krijg je ook nog Nederlands en rekenen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 1-2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Lesgeld BOL

 • €1.202,--

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €650,- voor lesmateriaal, boeken en kleding. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig.

De praktijk

Als kapper doe je niet ‘iets met haren’, maar juist een heleboel met mensen. Je beantwoordt de telefoon, maakt met iedereen een praatje en geeft advies over producten en kapsels. Je bent klantvriendelijk en neemt voor iedereen de tijd. Elke klant heeft andere wensen en hier luister je aandachtig naar. Je knipt, föhnt, kleurt en wast. Ook reken je behandelingen af en verkoop je producten. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de klanten de salon tevreden en met een fantastische coupe verlaten.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.100,- en € 1.200,- bruto per maand
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Ben je eerstejaars bol-student (voltijd op niveau 3 en 4)? Neem dan je eigen laptop mee naar school. Meestal voldoet een standaard laptop.

  Kijk hier of jouw laptop nog voldoet of waaraan je nieuwe moet voldoen.