Haarstylist Heer (kopopleiding)

Jij bent geknipt voor het kappersvak

Haarstylist Heer (kopopleiding)

Dode haarpunten of een slechte coupe? Jij weet precies wat ervoor nodig is om de klant weer stralend weg te laten gaan. Knippen, snijden en scheren zijn onderdelen van je opleiding. Je oefent in de salon @PUUR van school en het bedrijf waar je stage loopt.

Opleiding

Je leert alle technieken van het heren kappersvak, denk aan het knippen, snijden en föhnen van het kapsel. Maar ook het knippen, trimmen en scheren van baard en snor. Dit oefen je in onze salon @PUUR op school en tijdens stages bij een kapsalon. Je geeft ook vakkundig advies over kapsels en verzorgingsproducten. Oefening baart kunst! Daarom neem je vaak modellen mee naar school op wie jij je knipkunsten oefent. Naast al deze lessen krijg je ook nog Nederlands en rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Masterclass
Speciaal voor de zeer gemotiveerde student die op zoek is naar meer uitdaging en verdieping is er de masterclass. Gaan jouw interesses verder dan kam en schaar en ben je bereid om extra tijd te investeren?

Iets voor jou? Dan schrijf je in het 2e jaar een motivatiebrief. Een jury beoordeelt deze en beslist of je in leerjaar 3 mag deelnemen aan de masterclass. 

De masterclass bestaat uit:

 • Gezonde voeding
 • Salonbezoek
 • Social Media
 • Hoofdhuidproblemen
 • Pitchen
 • Trends van het vak (make-up)
 • Van Catwalk naar Casual
Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

 • mbo-diploma niveau 2 Haarverzorging (Kapper)

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Lesgeld BOL

 • €1.239,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €125,- voor lesmateriaal, boeken en kleding. Exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Creatief
Creatief
Fijne motoriek
Fijne motoriek
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Nauwkeurig
Nauwkeurig

De praktijk

Je werkt in een kapperszaak, als kapper of bedrijfsleider. Jij bent een zelfstandige kapper die heel de dag in de weer is. Soms best hectisch, bijvoorbeeld als een aantal klanten zitten te wachten. Dankzij een goede planning en duidelijke communicatie met je collega’s of team heb jij alles onder controle. Ook geef je vanuit jouw rol advies. Je knipt, föhnt, kleurt, snijdt, modelleert en zet permanenten. Ook maak je praatjes met iedereen, maar luistert vooral goed. De wensen van je klanten? Die zet jij om in prachtige kapsels en je bent pas tevreden als zij tevreden zijn met het resultaat.  

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de €1.250,- en €1.400,- bruto per maand
date_range
Mogelijk weekenddiensten
school